Admitere

Pașii pentru admitere

Cambridge School of Constanța acceptă cereri de înscriere de la candidați români și internaționali, venind în întâmpinarea tuturor elevilor care doresc să studieze într-o instituție prestigioasă și să obțină avantajul academic de a învăţa într-un sistem care combină atât programa națională română, cât și curriculumul Cambridge International. Cererile de admitere pot fi depuse în orice moment al anului școlar, procesul de înscriere realizându-se într-o serie de etape, iar locurile fiind oferite și finalizate în conformitate cu numărul maxim de spații disponibile în fiecare clasă.

Pasul 1: Programați o vizită la școală

Oferim vizite programate pentru candidații interesați și familiile acestora, pentru a discuta procesul de admitere și a oferi informații despre comunitatea școlară, facilităţile și curriculum-ul academic de la Cambridge School of Constanţa.

Pasul 2: Completați dosarul de înregistrare

 • Cerere de înscriere (trebuie completată și semnată de persoana responsabilă de educația elevului)
 • Istoricul medical emis de medicul de familie
 • Două fotografii recente tip pașaport
 • Istoricul școlar complet (rapoarte școlare și / sau foaie matricolă)
 • O fotocopie a certificatului de naștere al elevului sau a documentului de identificare (ID) sau pașaportului sau permisului de ședere al elevului (numai pentru cetățenii non-români)
 • O fotocopie a documentului de identitate (ID) sau a pașaportului sau permisului de ședere al părintelui

Pasul 3: Examenul de admitere

Toți candidații pentru clasele 1-12 trebuie să susțină un examen de admitere ca parte a procesului de admitere. Acest examen este o evaluare internă și este utilizat cu singurul scop de a determina capacitatea academică a elevului în materii cheie, de a identifica nevoile sale educaționale și de a stabili un plan de învățare individualizat.

Pasul 4: Înscrierea elevilor

Această ultimă etapă a procesului de admitere implică citirea și semnarea contractului școlar și a documentelor atașate, finalizând astfel procesul de înscriere.

Grupe de vârstă

Pentru asigurarea unei înscrieri corecte, în anul de studiu corespunzător, noii elevi care solicită înmatricularea la Cambridge School of Constanta vor urma un proces de admitere. Pentru a permite plasarea adecvată a fiecărui candidat va fi necesară furnizarea anumitor informații conform unor criterii stabilite.

Criteriile procesului de admitere:

– Istoria școlară completă a elevului

– Vârsta elevului

– Corespondența dintre sistemul educațional anterior și sistemul britanic / român (în ceea ce privește anii de studiu)

Uniformă

Uniforma Cambridge School of Constanta îi unește pe membrii comunității de elevi și reflectă principiile cheie, precum și sentimentul de mândrie care stau la baza tuturor programelor de învățare și a activităților zilnice ale şcolii. Pentru a sprijini angajamentul școlii de a educa mințile tinere atât despre conceptele academice, cât și despre importanța obiceiurilor bune în ceea ce privește prezentarea personală, toți elevii trebuie să prezinte un standard ridicat al aspectului personal general, exemplificat cel mai bine de către elevii care aderă la codul vestimentar al școlii. Elevii trebuie să poarte îmbrăcămintea școlii în mod corect, să mențină o coafură adecvată și să folosească accesorii în mod corespunzător; o uniformă şcolară îngrijită şi comfortabilă încurajează respectul şi stima de sine.

Un set complet de uniformă constă din:

Grădiniţă:

 • Salopetă bleumarin
 • Tricou (culori: alb, visiniu)
 • Bluză cu mânecă lungă (culori: alb, visiniu)
 • Jachetă
 • Şapcă

Școala primară, gimnaziul și liceul:

 • Tricou (culori: alb, visiniu)
 • Bluză cu mânecă lungă (culori: alb, visiniu)
 • Skort albastru marin
 • Pantaloni bleumarin
 • Hanorac
 • Îmbrăcăminte sport (pantaloni de trening și tricou)
 • Pantaloni scurti
 • Şapcă

Pentru detalii despre achiziționarea uniformei școlare necesare, vă rugăm să contactați secretariatul Cambridge School of Constanta.

 

Masă

 

Cambridge School of Constanta înțelege importanța unei alimentații bune pentru copiii în creștere și rolul vital pe care mâncarea îl ocupă în procesul de învățare, deoarece o dietă hrănitoare duce la performanțe mai bune în clasă și la o comunitate mai productivă de elevi. Un serviciu de catering este pus la dispoziţia elevilor care ar dori să aibă în fiecare zi mâncare sănătoasă pregătită pentru ei la școală.

Mesele li se servesc elevilor conform unui program, pentru a evita supraaglomerarea în sălile de mese și pentru a le permite să se bucure de atenția deplină a personalului din bucătărie. Meniul este variat, fiind creat special de un medic pediatru și nutriționist, pentru a respecta principiile nutriționale și cerințele dietetice necesare pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Mâncărurile sunt preparate în fiecare zi cu ingrediente proaspete, în bucătăria complet echipată a școlii, astfel încât mesele calde și gustările delicioase să poată fi savurate de elevii noștri în pauză.

Transport

Transport

Programul de transport Cambridge School of Constanta oferă elevilor un mijloc de transport convenabil, fiabil și comfortabil la începutul și la sfârșitul fiecărei zile școlare. Siguranța și bunăstarea elevilor noștri reprezintă punctul central al acestui serviciu, care folosește microbuze Mercedes și Opel cu o capacitate de 9 locuri, pentru a transfera elevii la școală şi acasă. Șoferii experimentați şi dedicaţi, care au lucrat în transportul școlar de mai bine de zece ani, se asigură că elevii ajung la destinație la timp, în condiții de siguranță.

Toate cererile pentru serviciile de autobuz sunt înregistrate și procesate de către secretariatul școlii noastre.