Despre noi

Bine ați venit la Cambridge School Constanța!

Picture

Mesaj de bun venit al directorului școlii

Prof. Nicoleta Grigoraș

Dragi elevi și părinți,

Bun venit în familia Cambridge School of Constanța!

Școala noastră este dedicată menținerii unui mediu educațional care furnizează educaţie de înaltă calitate, prin combinarea metodelor de învățare antrenante și a predării la cel mai înalt standard, încurajând în același timp dezvoltarea personală și succesul academic al fiecărui elev, în funcție de nevoile, abilitățile și interesele sale individuale.

Programa școlară certificată University of Cambridge le oferă elevilor noștri un avantaj educațional semnificativ, fiind  special concepută pentru a le permite să își însușească în profunzime conceptele cheie referitoare la fiecare materie pentru care aceștia optează. Diplomele obținute la sfârșitul fiecărei etape de educație au recunoaștere atât națională, cât și internațională și ne mândrim cu faptul că absolvenții noștri sunt acceptați în fiecare an în multe universități de top din Europa și Marea Britanie.

Echipa noastră didactică este formată din profesioniști calificați, cu experiență, pasionați de domeniile lor de expertiză, precum și de progresul fiecărui elev. Este un privilegiu să lucrăm cu o astfel de echipă și să vedem cum entuziasmul, îndrumarea, cunoștințele și motivația lor îi inspiră pe elevi să obțină cele mai bune rezultate, tinzând mereu către performanță și autodepășire.

Elevii și profesorii noștri sunt ingredientele esențiale ale familiei noastre Cambridge School of Constanta, şi permit școlii noastre să evolueze constant și să dăruiască societăţii tineri puternici, inventivi și raționali, cu personalități distincte, bine dezvoltate. Mediul de învățare primitor și motivant pe care îl oferim, alături de dinamica metodelor de predare utilizate și activitățile extra-curriculare interesante ne oferă unicitate în peisajul școlilor la nivel regional.

Vă invităm să cunoașteți îndeaproape comunitatea Cambridge School of Constanța, acolo unde Educația se împletește cu Viața.

Cu prețuire,

Nicoleta Grigoraș,

Director al Liceului Teoretic “Educational Center” – Cambridge School of Constanța

De ce să alegeţi Cambridge School of Constanța

Picture
Un centru al excelenței academice
Cambridge School of Constanta oferă programe academice de înaltă calitate, care urmează curriculumuri ample, punând la dispoziţie un spectru larg de oportunități de învățare și susținând pe deplin dezvoltarea fiecărui elev. Elevii sunt pregătiţi pentru viața de dincolo de clasă prin combinarea unei abordări dedicate față de mediul academic cu misiunea de a dezvolta competenţele și cunoștințele esențiale care îi ajută să cultive o minte deschisă, abilități de gândire critică și o pasiune de lungă durată pentru studiu.
Standarde educaționale riguroase
Școlarizarea oferită la toate nivelurile educaționale este la cel mai înalt standard internațional, astfel încât programele de studii ale fiecărei etape educaționale combină atât curriculum-ul național românesc, cât și curriculum-ul Universității din Cambridge, pentru a pregăti mai bine elevii în vederea admiterii la universitate și a dezvoltării carierelor profesionale, asigurându-se totodată că vor putea să-și ocupe locul cu încredere într-o societate aflată în continuă schimbare și dezvoltare.
Programe de învățare flexibile, personalizabile
Cambridge School of Constanţa implementează o abordare internațională a predării și urmează un curriculum şcolar flexibil, cu un accent din ce în ce mai mare pe interesele individuale ale fiecărui elev, pe măsură ce progresează în cariera școlară. Prin urmare, programele academice puse la dispoziţie susțin furnizarea unei traiectorii mai personalizate pentru elevi, care le sporește plăcerea procesului de învățare. Acest lucru are o deosebită importanță atunci când se iau în considerare elevii de liceu care doresc să urmeze o carieră într-un anumit domeniu odată ce termină studiile. Programele sunt solicitante, dar motivante , încurajând elevii să interacţioneze cu informațiile pe care le învață într-un mod interesant și stimulant, rămânând în același timp sensibile la identitatea culturală a elevilor noștri.
Diplome și calificări recunoscute la nivel mondial
Elevii Cambridge School of Constanţa obțin certificate Cambridge International care sunt acceptate și recunoscute la nivel mondial. Acest lucru le oferă avantajul de a face parte dintr-un sistem educațional de renume mondial, care sprijină dezvoltarea continuă a elevilor în cazul în care ar trebui să se mute, deoarece sunt capabili să-și continue cu ușurință studiile în alte școli Cambridge din întreaga lume. În acelaşi timp, le sunt asigurate certificate valide şi acceptate la scară largă pentru admiterea la universitate.

De ce aleg Cambridge School of Constanța

Picture
Rezultate deosebite la admiterea în universități de prestigiu din Europa
Peste 90% dintre absolvenții de liceu au fost acceptați de universități de prestigiu din toată Europa; aceşti absolvenți studiază la numeroase universități remarcabile, inclusiv la University of Birmingham, University of Liverpool, University of Chester, University of Coventry, University of Suffolk, Erasmus University Rotterdam, University of Nottingham, Gloucestershire University, University of Kingston, City University London, Central Bedfordshire College, Southampton Solent University, College of Brighton, South Bank University, University of Roehampton, London Metropolitan University, University College Birmingham şi Kent University.
Părinții sunt parte activă a comunității Cambridge School of Constanța
Relațiile solide construite între părinți, elevi și profesori formează baza cadrului nostru educațional. La Cambridge School of Constanţa, dialogul constant între membrii comunității noastre este încurajat pentru a permite flexibilitatea comunicării şi feedback-ului, iar părinților sunt sprijiniţi să se implice în procesul de învățare, pentru a asigura dezvoltarea academică și personală de succes a fiecărui elev.
Diversitate sărbătorită în armonie
Comunitatea Cambridge School of Constanţa include peste 300 de elevi din mai multe țări, ceea ce înseamnă că este o instituție multiculturală, care sărbătorește culturi și moșteniri diferite. Oferind un mediu de învățare binevoitor și ospitalier, cursanții sunt încurajaţi să descopere și să respecte diferite culturi, tradiții și limbi, întrucât interacționează cu colegi din întreaga lume.

Acreditări

Picture

Ministerul Educației și Cercetării 

Liceul Teoretic Educational Center Constanţa – Cambridge School of Constanța este acreditat prin O.M. nr.4893/26.08.2013, pentru toate nivelurile de învățământ: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Cambridge International Examinations

Cambridge School of Constanța este recunoscut de Cambridge Assessment International Education drept centru de examinare, fapt ce oferă oportunități excelente elevilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani  pentru a obține International General Certificate of Secondary Education ( IGCSE) şi mai târziu, Advanced International Certificate of Education (AICE), care permite accesul la orice universitate din lume.

diploma

Orizontul nostru educațional

Picture

Cambridge School of Constanta oferă programe educaționale la cel mai înalt standard academic,  desfăşurând un sistem de școlarizare care asigură fiecărui elev sprijinul și îndrumarea necesare pentru a învăța, a se dezvolta și a excela, atât din punct de vedere academic, cât și personal. Misiunea fundamentală este aceea de a oferi mai mult decât un simplu proces educativ, prin crearea unei experiențe de învățare complexe, captivante și personalizate pentru elevii noștri, care corespunde standardelor internaționale de educație.

Cambridge School of Constanta oferă programe educaționale la cel mai înalt standard academic, desfăşurând un sistem de școlarizare care asigură fiecărui elev sprijinul și îndrumarea necesare pentru a învăța, a se dezvolta și a excela, atât din punct de vedere academic, cât și personal. Misiunea fundamentală este aceea de a oferi mai mult decât un simplu proces educativ, prin crearea unei experiențe de învățare complexe, captivante și personalizate pentru elevii noștri, care corespunde standardelor internaționale de educație.

Cambridge School of Constanţa aspiră la un statut deosebit în domeniul educației, urmărind să îşi mențină poziţia de unitate educațională de top atât la nivel regional, cât și la nivel național, şi să ajute în același timp elevii să-și dezvolte potențialul maxim din punct de vedere intelectual, social, fizic și emoțional. Clădind pe o moștenire a excelenței, viziunea Cambridge School of Constanţa este de a servi drept model pentru eficienţa predării și învățării într-un mediu educațional dinamic. Aici profesorii pot excela ca furnizori de educație, stimulând mințile tinere ale elevilor și încurajându-i să își extindă creșterea și dezvoltarea dincolo de pereții clasei, astfel încât să poată reuși într-o multitudine de situaţii.

Istoric

Picture
Cambridge School of Constanța a evoluat rapid ca instituție de învățământ, devenind o instituție de învățământ de înaltă calitate, oferind oportunități de învățare pentru peste 300 de elevi dintr-o multitudine de țări. Capacitatea școlii de a se adapta la mediul înconjurător și la circumstanțele predominante a permis dezvoltarea unui mediu de învățare divers, unic în regiunea Constanța, oferind elevilor o abordare internațională a învățării, care poate deschide porțile pentru studii și cariere in jurul lumii. De-a lungul istoriei sale, Cambridge School of Constanța a suferit mai multe transformări pentru a deveni școala recunoscută și distinsă de astăzi. Înființată în 2002, sub patronajul Ambasadei Libanului în România, a început cu numele de Școala Libaneză. În 2006, a devenit o filială a Cambridge School of Bucharest și numele acesteia s-a schimbat în Cambridge School of Bucharest Constanta. În cele din urmă, în 2008, a adoptat numele pe care îl operează cu mândrie ca astăzi, Educational Center – Cambridge School of Constanta, întrucât a obținut autorizația de la MECT prin OM nr. 5435 / 23.09.2008 și acreditare de către MEN prin OM nr. 4893 / 26.08.2013, pentru toate nivelurile de învățământ (preșcolar, școală primară, gimnazial și liceu). Cambridge School of Constanta se mândrește cu un grup de cadre didactice formate din profesioniști atât din România, cât și din străinătate (Marea Britanie, Spania, Africa de Sud, Australia și alte părți ale lumii), care le oferă elevilor o educație la cel mai înalt standard. Elevii obţin în mod constant cele mai bune rezultate pentru examenele IGCSE și A Level din regiunea această regiune și, în fiecare an, absolvenții de liceu sunt admiși la universități de top din întreaga lume.
De-a lungul istoriei sale, Cambridge School of Constanța a suferit mai multe transformări pentru a deveni școala recunoscută și distinsă de astăzi. Înființată în 2002, sub patronajul Ambasadei Libanului în România, a început cu numele de Școala Libaneză. În 2006, a devenit o filială a Cambridge School of Bucharest și numele acesteia s-a schimbat în Cambridge School of Bucharest Constanta. În cele din urmă, în 2008, a adoptat numele pe care îl operează cu mândrie ca astăzi, Educational Center – Cambridge School of Constanta, întrucât a obținut autorizația de la MECT prin OM nr. 5435 / 23.09.2008 și acreditare de către MEN prin OM nr. 4893 / 26.08.2013, pentru toate nivelurile de învățământ (preșcolar, școală primară, gimnazial și liceu).
Cambridge School of Constanta se mândrește cu un grup de cadre didactice formate din profesioniști atât din România, cât și din străinătate (Marea Britanie, Spania, Africa de Sud, Australia și alte părți ale lumii), care le oferă elevilor o educație la cel mai înalt standard. Elevii obţin în mod constant cele mai bune rezultate pentru examenele IGCSE și A Level din regiunea această regiune și, în fiecare an, absolvenții de liceu sunt admiși la universități de top din întreaga lume.

Echipa noastră

echipa noastra Nicoleta Grigoraș Lauren Engler Simona Călin Kindergarten Supervisor Director CSC Cambridge Examinations Officer echipa noastra Ancuță Mari-Beatrice Voicu Adriana Andreea Ghergic Profesor limba engleză Profesor învățământ primar Profesor învățămant primar și prescolar echipa noastra Asaftei Raiu Alecsandra Cristina Vargancsik Simona-Nicoleta Minciu Profesor limba și literatura română Profesor învățămant primar și preșcolar Profesor matematică și statistică

Personalul didactic al Cambridge School of Constanța este constituit din profesionişti de înaltă ţinută academică, resurse vaste de cunoștințe și experiență în domeniile lor de expertiză. Profesori atât din România, cât și din străinătate formează o echipă multinaţională de pedagogi motivanţi și entuziaști, care își adaugă propriile medii culturale și experiențe în vederea îmbunătățirii procesului de învățare al elevilor noștri.

 

Sprijinul acordat dezvoltării profesionale a fiecărui profesor contribuie în mare măsură la rezultatele remarcabile obţinute de către studenții noștri. De aceea, în fiecare an, membrii personalului didactic al școlii noastre participă la cursuri de formare oferite de Cambridge Assessment International Education, o parte a Universității Cambridge, pentru programele Cambridge IGCSE, AS & A Level.

 

Mizăm pe profesori extraordinari pentru a crea un mediu educațional vesel și prosper, în care elevii să poată învăța și să crească armonios. Profesorii noștri împărtășesc un angajament comun de a oferi un nivel remarcabil de educație, care se extinde dincolo de clasă și oferă elevilor posibilitatea de a participa la activități extracurriculare care le pot îmbunătăți înțelegerea subiectelor studiate, precum și a lumii în care trăiesc. Profesorii demonstrează o implicare constantă și susținută în educația extracurriculară a elevilor noștri, pe măsură ce identifică și încurajează dezvoltarea talentelor și abilităților unice ale fiecărui elev, adaptând procesul educațional pentru a se potrivi cel mai bine nevoilor individuale ale acestora.

 

Comunitatea de părinți

Cambridge School of Constanta aspiră să creeze un mediu de învățare prosper ca urmare a dezvoltării unor parteneriate strânse cu părinții. Acest aspect contribuie la construirea unei comunităţi şcolare puternice, care să devină o extensie naturală a familiei fiecărui elev. Legăturile cultivate în această comunitate sunt deosebit de importante, întrucât colaborarea oferă numeroase beneficii în acest cadru educațional și îmbunătățește procesul de învățare.
Întâlnirile cu părinții se desfășoară în mod individual și sunt programate în mod regulat pe tot parcursul școlarizării, pentru a ne asigura că părinții rămân informați cu privire la performanța academică și dezvoltarea personală a fiecărui elev. În timpul acestor întâlniri, părinților li se oferă un raport scris, care reflectă progresul elevului din punct de vedere academic și general, împreună cu rezultatele evaluării și alte documente relevante.
De asemenea, la Cambridge School of Constanta, părinților li se oferă acces la propriile conturi personale Kinderpedia, care le permit monitorizarea informațiilor esențiale despre cursurile și situația academică a elevilor în orice moment. Informațiile de pe platformă sunt actualizate în mod constant pentru a reflecta programul de învățare al fiecărui elev, subiectele abordate în timpul lecțiilor și temele alocate de fiecare profesor. Kinderpedia permite, de asemenea, comunicarea eficientă a informațiilor importante despre activitățile școlare și sesiunile de examinare, precum și comentarii privind comportamentul elevului la școală și îndeplinirea sarcinilor alocate.
Pe lângă Kinderpedia, informații esenţiale sunt distribuite părinților prin scrisori scrise, SMS-uri, apeluri telefonice, e-mailuri, notificări pe site-ul web și platforme sociale (Instagram și Facebook). Opinia fiecărui membru al comunității Cambridge School of Constanta este apreciată; prin urmare, se doreşte menținerea unei abordări receptive și constructive a comunicării și feedbackului, pentru a facilita schimbul de idei într-un mediu productiv și deschis.
Părinții sunt, de asemenea, încurajaţi să se implice activ în organizarea de evenimente tematice, sărbători și o gamă largă de activități extracurriculare, fiind, de asemenea, invitați să participe la aceste activități și ocazii speciale. Participarea părinților în aceste momente ale anului școlar permite o implicare mai puternică a familiei în educația elevilor, inițierea, stimularea și menținerea unor metode mai dinamice de învățare și asigură o formă mai interactivă de comunicare între școala noastră și familia fiecărui elev.

Facilități

Picture

 

Cambridge School of Constanța oferă o serie de facilități educaționale și de dezvoltare în interiorul campusului. Oferim acces la o sală de examen Cambridge, un laborator de științe, un laborator IT, o sală de sport, o bibliotecă, locuri de joacă interioare și exterioare și zone de luat masa.

Sala de examen Cambridge și Laboratorul de Ştiinţe sunt echipate conform standardelor impuse de Universitatea din Cambridge și sunt dotate cu table interactive, care oferă beneficii reale procesului de învățare și evaluare. Laboratorul de Ştiințe este o sală care dă viață învățării, deoarece elevii pot finaliza experimente pentru a-și îmbunătăți înțelegerea conceptelor cheie legate de chimie, fizică și biologie.

Laboratorul IT are o rețea de 24 de calculatoare performante, utilizate atât pentru tehnologia informației și comunicațiilor, cât și pentru orele de informatică, oferind o varietate de activități extracurriculare care permit elevilor să-și dezvolte competențe și cunoștințe importante în domeniul IT.

Sala de sport este situată la subsolul celei mai noi clădiri a școlii și a fost inaugurată în septembrie 2013. Este echipată conform standardelor europene și permite practicarea unei game largi de sporturi, inclusiv fotbal, baschet, handbal și tenis . Drept urmare, orele de educație fizică și sport reprezintă o oportunitate constantă pentru elevi să se distreze și să facă exerciții fizice, consolidându-și sistemul imunitar şi contribuie în același timp la îmbunătățirea performanțelor școlare, a disciplinei, motivației, spiritului de echipă și a competenţelor sportive. Sala de sport este, de asemenea, o locație excelentă pentru găzduirea competițiilor sportive interne și externe, alături de alte tipuri de evenimente organizate de școală, precum târguri, prezentări și ateliere.

Biblioteca școlii este o sursă importantă de informații pentru elevii Cambridge School of Constanta, cu o selecţie actualizată de cărți de ficțiune, non-ficțiune şi romane. Beneficiind de un fond valoros de carte, biblioteca școlii oferă elevilor volume de literatură clasică străină și română, precum și cărți specializate în diverse domenii de studiu.

Locurile de joacă interioare și exterioare au fost proiectate ca spații de recreere pentru ca elevii să se bucure de pauze împreună cu colegii lor, precum și de activități educative planificate și evenimente distractive. Atât jocul, cât și relaxarea au un rol important în consolidarea procesului de învățare, iar pauzele dintre ore oferă elevilor posibilitatea de a interacţiona cu ceilalți și de a face schimb de informații, luând, în acelaşi timp, o gură de aer proaspăt și folosind diversele jucării și seturi de joacă proiectate pentru ei. Acest timp liber este vital pentru dezvoltarea imaginației și abilităților lor de comunicare, îmbunătățind în același timp înțelegerea celorlalți și a mediului înconjurător.

Zonele de luat masa sunt mobilate și decorate într-un stil modern, oferind un spațiu comfortabil și sigur în care elevii își pot savura mesele în fiecare zi. Școala are două săli de mese, cu o cameră pentru elevii de grădiniță (capacitate totală de 60 de locuri) și cealaltă sală de mese pentru elevii din școala primară, gimnazială și liceu (capacitatea totală de 110 locuri).

Cambridge School  of Constanța urmăreşte să mențină o abordare modernă a predării, şi aspiră să rămână la curent cu progresele tehnologice și inovațiile digitale care pot fi utilizate pentru a avansa procesul de învățare. Fiecare sală de clasă este echipată cu cele mai noi tehnologii disponibile, inclusiv laptopuri, table interactive, televizoare LCD / cu plasmă și proiectoare video, cu integrarea tehnologiei în prezentarea materialelor academice, ceea ce permite desfăşurarea unor lecții mai captivante și interactive. Pe lângă cele mai noi sisteme digitale, toate spațiile de învățare sunt, de asemenea, echipate cu mobilier ergonomic și table albe.

Siguranța elevilor rămâne o prioritate absolută și se verifică atent respectarea în permanență a reglementărilor școlare în legătură cu această chestiune. Astfel, toate spațiile școlare sunt dotate cu un sistem de supraveghere video și, pentru părinții copiilor din grădiniță, clasele 0 și clasa 1, este posibil să urmărească filmările de acasă.

Media Library

Picture