Primar

 

Școala primară este o parte interesantă a călătoriei educaționale a unui copil deoarece continuă cu dezvoltarea sa academică și personală într-un mod care îi reflectă în continuare personalitatea, preferințele și aptitudinile. Acest nivel de învățare se concentrează pe cultivarea pasiunii pentru cunoaștere, elevii fiind încurajați să gândească creativ și să se implice activ în studiile lor.

Profesorii de școala primară de la Cambridge School of Constanta joacă un rol important în îndrumarea elevilor de-a lungul unor căi educaționale individuale, cu o abordare personalizată a învățării, care permite fiecărui elev să descopere și să-și dezvolte propriile talente și interese speciale, toate în timp ce învață să-și împărtășească ideile și reflectă la opiniile altora.

Cambridge School of Constanța oferă o abordare a învățării care cuprinde aspectele academice și personale ale dezvoltării unui copil deoarece lecțiile antrenante și activitățile interactive se combină cu activități extracurriculare, excursii și evenimente educaționale, pentru a se asigura că elevii se dezvoltă holistic și într-un mod care garantează capacitatea lor de a reuși dincolo de clasă.

Curriculum

Picture

 

Programa şcolară pentru învăţământul primar

La Cambridge School of Constanta, programa pentru învăţământul primar se concentrează pe discipline cheie dintr-un set stabilit de arii curriculare, întregul proces educațional fiind susţinut exclusiv în limba engleză. Programa educațională este adaptată pentru a se alinia atât la programele academice internaționale românești, cât și la cele britanice și include următoarele discipline:

Limbă și comunicare: limba română, limba engleză, limba franceză, limba spaniolă, limba arabă și limba germană

Matematică și Științe ale naturii

Om și societate: istorie, geografie și educație civică

Artă: Arte vizuale și abilități practice, muzică și mișcare, jocuri și mișcare

Educație fizică și sport

Dezvoltare personala

Tehnologie: tehnologia informaţiei şi a comunicării (TIC)

 

Programa Cambridge International completează cunoștințele și abilitățile dobândite de elevi în cadrul programei naționale, fiind furnizate extensii în trei domenii particulare de studiu, și anume limba engleză, matematica și științele naturii.

Evaluare

Picture

Evaluarea elevilor constituie un aspect fundamental al programei educaționale a școlii primare din cadrul Cambridge School of Constanta. Măsurarea progresului unui elev oferă informații vitale cu privire la performanțele sale academice și personale în clasă, cu scopul de a monitoriza dezvoltarea din punct de vedere academic, social și comportamental. Prin formarea unei înțelegeri comprehensive a performanței elevilor, profesorii sunt capabili să creeze planuri de învățare care să răspundă nevoilor specifice ale fiecărui elev la nivel personal, asigurându-se astfel că fiecare copil se dezvoltă cu succes.

Procesul de evaluare internă urmărește progresul copilului, prin observare, activități practice și evaluări (teste orale și scrise), cu evaluări formale programate la diferite intervale pe tot parcursul anului școlar. Părinții primesc în mod regulat feedback cu privire la performanța unui elev în clasă, dezvoltarea sa socială și progresul general, prin întâlniri programate periodic, precum și pe platforma Kinderpedia, care este actualizată zilnic. Acest feedback permite dezvoltarea unei structuri de sprijin eficiente pentru fiecare elev, deoarece părinții și profesorii sunt capabili să comunice eficient despre dezvoltarea academică și personală a unui copil.

În afara evaluărilor interne predictive, sumative și formative, elevii din școlile primare participă, de asemenea, la examenele naționale de evaluare și la examenele internaționale Cambridge Primary Checkpoint, susţinute la sfârșitul ciclului școlii primare.

Evaluările naționale au loc anual, de obicei spre sfârșitul anului școlar, conform unui calendar stabilit de MEC:

NE 2. Evaluarea competențelor de bază la sfârșitul clasei a II-a constă în 3 teste, cu durata de 25 de minute fiecare. Testele evaluează abilitățile necesare pentru a finaliza sarcini legate de citirea şi redactarea unui text în limba română, precum şi abilitățile matematice. Nu se acordă note sau scoruri pentru aceste teste.

NE 4. Evaluarea competențelor fundamentale la sfârșitul clasei a IV-a constă în 2 teste, fiecare cu o durată de 60 de minute. Primul test evaluează capacitatea unui elev de a înțelege un text scris în limba română, în timp ce al doilea test evaluează competențele matematice. Nu se acordă note sau scoruri pentru aceste teste.

Examenele Cambridge Primary Checkpoint sunt susţinute în timpul sesiunii de examinare Cambridge din octombrie / noiembrie, în fiecare an, de către elevii de clasa a VI-a. Evaluările sunt organizate exclusiv de școlile acreditate Cambridge, deoarece examenele sunt proiectate și verificate de Cambridge Assessment International Education. Aceste teste oferă școlilor un punct de referință internațional pe baza căruia cunoștințele unui elev pot fi evaluate și reprezintă un mod precis de a măsura nivelul de abilitate al unui elev, astfel încât să recunoască atât punctele tari, cât și punctele slabe în fiecare domeniu evaluat (limba engleză, matematică și științe). Fiecare elev primește un set de documente care conțin un raport analitic al performanței și rezultatele obținute pentru fiecare disciplină evaluată.

Activitățile școlii primare

Picture

Cambridge School of Constanța oferă o gamă largă de activități extracurriculare pentru a sprijini creșterea și dezvoltarea elevilor la nivelul școlii primare. Fiecare club și program afterschool este dezvoltat pentru a îmbunătăți procesul de învățare și pentru a oferi elevilor posibilitatea de a explora lucruri noi și de a obține o înțelegere amănunţită a cunoștințelor din diferite domenii de interes, în timp ce socializează și împărtășc idei cu ceilalți. Profesorii folosesc metode moderne pentru a furniza informații elevilor, astfel încât aceștia să se poată autodepăşi, să învețe noi competenţe și să își dezvolte abilitățile într-un mediu sigur și prietenos. Activitățile se desfășoară în limba engleză, oferind o aprofundare a limbii pentru elevii care doresc să își îmbunătățească fluenţa și înțelegerea în diferite contexte.

Activitățile extracurriculare organizate în cadrul școlii își propun să creeze un cadru captivant și interactiv pentru elevii noștri, astfel încât aceștia să se poată exprima creativ, dezvoltându-și în același timp propriile talente și descoperind noi interese. Cluburile și activitățile extracurriculare sunt actualizate în mod regulat, astfel încât să rămână relevante pentru comunitatea de elevi și să le satisfacă în mod eficient nevoile. Activitățile extracurriculare de bază includ: pian, robotică, cluburi creative, activități de învățare muzicală, cluburi de limbi străine (limba arabă, franceză, spaniolă, germană și engleză), baschet, fotbal, Zumba, yoga, gimnastică și balet.

Excursii, proiecte comunitare și prezentări ale unor invitați speciali sunt organizate la diferite intervale pe tot parcursul anului școlar, pentru a oferi elevilor posibilitatea de a-și extinde învățarea dincolo de sala de clasă. Inițiativele de sensibilizare comunitară întreprinse de școală sunt coordonate într-o manieră care să permită implicarea elevilor de toate vârstele, astfel încât aceștia să poată învăța despre valorile morale şi sociale pe măsură ce ajută comunitatea locală. Târgul de Ziua Recunoștinței a devenit o adevărată tradiție, care constă în strângerea de fonduri pentru proiecte de caritate organizate de elevi, precum Cambridge Cares. Campania Cambridge Cares, organizată în timpul sărbătorilor de iarnă, a devenit o parte importantă a calendarului anual al școlii, elevii pregătind și livrând cadouri pentru casele de plasament din Constanța.

O varietate de evenimente și zile tematice sunt organizate în fiecare an şcolar, adăugând o nouă dimensiune experienței de învățare oferite la Cambridge School of Constanta. Cele mai importante momente ale anului școlar includ în acest moment:

  • Zile tematice: Ziua părului nebun, Ziua pijamalelor și Ziua Îndrăgostiților
  • Proiecte creative: Stâlpii păcii, Ziua toamnei, Pietrele Bunătăţii
  • Expoziții: Ziua Mondială a Turismului
  • Prezentări: Ziua Europeană a Limbilor și Ziua Educației
  • Sărbători: Ziua Mamei și Crăciunul
  • Petreceri anuale: Halloween
  • Ateliere de lucru pe teme importante
  • Ateliere culinare
  • Tabere tematice